Pogoji uporabe

Pogoji uporabe Internet spletne strani sanjskaknjiga.com

Uporabniki spletne strani sanjskaknjiga.com (v nadaljevanju PORTAL) se strinjate, da v skladu z določbami tega sporazuma v zvezi s temi pogoji uporabe. Če se ne strinjate z njimi, vas prosimo, da ne uporabljate naveden internetni portal.

Omejitve o uporabi gradiva

Gradiva na spletni strani PORTALA so zaščitena z avtorskimi pravicami podjetja Informativka d.o.o., Zagreb, Hrvaška (v nadaljevanju DRUŽBA) ali drugih pravnih oseb. Besedila, grafike, baze podatkov, HTML kode in ostalo, so intelektualna lastnina DRUŽBE ali drugih pravnih oseb, ter so zaščitene z Zakonom o avtorskih pravicah. Če želite naše gradivo uporabljati za izobraževalne namene, se obrnite na nas in z veseljem vam bomo pomagali.

Prenos vsebine

Gradivo iz PORTALA se prav tako ne sme kopirati, izdajati, prevajati ali na kakršen koli način razdeliti, če se ne navede vir (vključno s povezavo na originalen članek ali naslovnico PORTALA).

Lastništvo baze podatkov, licence (dovoljenja) in uporaba

DRUŽBA je lastnik PORTALA. DRUŽBA in njeni sodelavci ohranjajo vse pravice in s tem sporazumom nobena od pravic intelektualne lastnine ni prenosljiva. DRUŽBA vam s tem daje neprenosljivo pravico za uporabo baze podatkov na spletnih straneh PORTALA. Baze podatkov se lahko uporabljajo le za dostop do informacij in za njihovo uporabo istih, v območju (razmerju) opisane v spodnjem besedilu. Z branjem tega sporazuma se strinjate z uporabo informacij iz baz podatkov PORTALA, samo za vašo osebno uporabo in interne cilje – doma ali pri vašem delu, pri čemer se razume, da se ne prodaja ali posreduje informacij, objavlja, distributira, prenaša ali reproducira katerega koli dela baze podatka (neposredno ali v povzetku, selektivno ali tabelarni obliki). Lahko naredite omejeno število izvodov vsakega izhoda, v računalniško-bralni obliki ali v tiskani obliki, kar je dovolj za zgoraj omenjene dovoljene cilje. Noben del tega dokumenta vam ne daje pravice ustvariti katere koli baze podatkov, imenika ali tiskane publikacije – iz ali od baze podatkov, niti za interno, niti za zuanjo uporabo.

Jamstvo, odgovornost

DRUŽBA se odreka vseh jamstev, izrecno ali posredno izraženih, vključno z toda ne omejeno na možnost prodaje za določene namene. DRUŽBA ne jamči, da bodo fukcije vsebovane v gradivih brez napak, da bodo nepravilnosti odpravljene, ali da je strežnik DRUŽBE brez virusov in drugih škodljivih komponent. DRUŽBA ne more jamčiti za pravilnost in točnost uporabe, ter rezultate uporabe gradiv dostopnih na spletnih straneh PORTALA. Vi (in ne DRUŽBA) prevzemate vse stroške vseh potrebnih popravil, vzdrževanja ali popravljanja. Zakon, ki je v veljavi, ne dovoljuje izključitve jamstev, zato je možno, da zgornja izključitev ne velja za vas. V nobenem primeru DRUŽBA pa družba ne odgovarja za škodo nastalo iz malomarnosti ali nepravilne uporabe gradiva na spletnih straneh PORTALA, tudi če so bili DRUŽBA ali njeni pooblaščeni zastopniki bili obveščeni o možnosti take škode. Zakon morda ne dovoljuje omejitve ali izključitve odgovornosti za naključno ali posledično škodo, zato je možno, da ta omejitev ali izključitev ne velja za vas.

Iformacije na spletnih straneh PORTALA so bile pripravljene skrbno in strokovno, vendar DRUŽBA ne more biti odgovorna za posledice njihove uporabe. Vsi podatki na spletnih straneh PORTALA so dostopni za uporabo samo za informativne namene. Namen informacij vsebovanih na spletnih straneh PORTALA ni zagotoviti pravno, finančno ali davčno svetovanje, ali katere koli druge nasvete ali nasvetov za podjetja. Storitve opisane na spletnih straneh PORTALA so na voljo le v pravne namene, kjer morajo biti zakonito ponujene. Informacije na spletnih straneh PORTALA niso izčrpne in so na voljo DRUŽBI enako omejene informacije.

Povezave (linki) in funkcije, blagovne znamke

DRUŽBA kot edini lastnik spletne strani PORTALA ni nujno povezana s spletnimi stranmi, katerih povezave so tukaj navedene in ne odgovarja za njihovo vsebino. Povezana spletna stran služi izključno vam, da bi prispevali k praktičnosti uporabe PORTALA ter dostopate do njih na lastno odgovornost. Obstoj povezave do drugih spletnih strani in priporočila za posamezne izdelke, storitve ali publikacije, ki niso del PORTALA in njegovih pomožnih ter pridruženih spletnih straneh, ne pomenijo dovoljenje DRUŽBE za njihovo uporabo.

Nekatera imena, grafike, značilnosti blagovnih znamk, ikone, modelov, besed, naslovov in fraz na PORTALU lahko naredijo blagovne znamke, imen ali znamk storitev DRUŽBE ali njenih ločenih enot. Zapustitev zaščitnih znamk na PORTALU ne pomeni dovoljenje za njegovo uporabo za kakršen koli namen. Vsako nepooblaščeno kopiranje, snemanje, spreminjanje ter reproduciranje zaščitne znamke in/ali drugih vsebin tega PORTALA lahko pomeni kršitev blagovnih znamk in/ali zakona o avtorskih pravicah in je oseba lahko predmet ustreznih pravnih postopkov.

Tajnost (zaupnost) kod, gesel in informacij

Vaš dostop do tega PORTALA pomeni strogo zaupnost in tajnost naročnikove kode, uporabniškega imena, ID uporabnika, geslo uporabnika, ter vseh dostopnih informacij, ki ste jih prejeli prek gesel za dostop do spletne strani PORTALA. Prepovedano je kopiranje ali razkritje takšnih informacij.

Ostalo

Ta sporazum o pogojih uporabe velja za vsak dostop do PORTALA. DRUŽBA kot edini lastnik PORTALA si pridržuje pravico do spremembe tega sporazuma – objave nove različice dokumenta, ki bo veljal od dneva objave isto na tej spletni strani. Vsak dostop do informacij na PORTALU bodo zasebne in diskretne transakcije.

Ti pogoji uporabe ne smejo biti prenosljivi vnaprej brez pisnega dovoljenja DRUŽBE ter se tolmačiti in izvršiti v skladu z Zakoni.

Zaključek

Ta Sporazum velja vse dokler ga ne odpove ena od strank. Ta sporazum je lahko prekinjen kadarkoli, da uničite vse gradivo do katerega ste prišli s pomočjo katerekoli koli spletne strani v lasti DRUŽBE, ter vso pripadajočo dokumentacijo, kot tudi vse kopije in naprave povezano s tem, ne glede na to ali so navedene v pogojih tega Sporazuma.